Kilőtték a svájci jeladóval ellátott farkast

Természetkárosítás bűntette miatt nyomozást folytat a KR Nemzeti Nyomozó Iroda, mivel a Svájcban jeladóval ellátott svájci születésű, fiatal hím szürke farkas tetemét megtalálták a napokban. Az állatra egy svájci természetvédelmi csoport helyezett el jeladót, amelynek segítségével nyomon tudták követni a vándorútját.

A fiatal farkasok, amikor elhagyják a szülői territóriumot, sokszor vándorlásba kezdenek, hogy saját területet keressenek. Az M237-es kódjelű szürke farkas európai társai között rekordernek számított, hiszen közel 2000 km-es utat tett meg, amelynek részleteit folyamatosan közzétették a Gruppe Wolf Schweiz elnevezésű svájci csoport Facebook oldalán.
Sajnos azonban a napokban hírek keltek szárnyra arra vonatkozóan, hogy az állat elpusztult, feltehetően kilőtték. Hogy vadász volt-e az elkövető, a nyomozás jelenlegi szakaszában nem tudni, de bárki volt is az illető, komoly büntetésre számíthat, hiszen a védett állatok elpusztítása bűncselekmény, amely 3 év börtönbüntetéssel is sújtható.