Közlemény

2019. szeptember 7.e. Úgy érezzük, hogy ez a dátum méltán fog mérföldkövet jelenteni a magyar állatvédelem történetében.

A balotaszállási rém, aki bálamadzaggal vonszolta a halálba Marci kutyát; Barbár és kegyetlen állatkínzása sokunknál kiverte a biztosítékot és elérte a tűréshatárt.

A tűréshatárt, amit oly sokszor súroltak már az ehhez hasonló rémtettek. Szinte naponta jelennek meg erőszakos cselekményekről hírek és mi tűrjük, csöndben szemléljük és szörnyülködve markoljuk telefonunkat.

Jó érzésű ember ezt nem tűri!

Holnap 15:00 órakor egyidőben állunk ki, együttes erőt képviselve az ország szinte valamennyi megyeszékhelyére a főterekre, a fővárosban a Hősök terére és mondunk együtt NEM-et az erőszakra, az állatbántalmazásokra és az állatkínzásokra.

Elég volt!

Csak együtt vagyunk elég hangosak ahhoz, hogy meghallják a hangunkat a döntéshozók. Állatbarát, állatvédő és mindenki, aki elítéli az erőszakot most gyertek el, szükség van rátok! Rád, rám, rátok és mindenkire, mert csak együtt vagyunk képesek képviselni az állatok érdekeit.

Beszédeket tartanak a Kutyásék blog szerzői, az országos állatvédelmi ernyőszervezetek képviselői, az állatvédelem területén kimagasló szerepet betöltő személyek és ismertetjük beadványainkat az alábbi témákban:

  • Követeljük a Btk. állatkínzásra vonatkozó paragrafusának a szigorítását!
  • Követeljük, hogy a települési jegyzőket részesítsék állatvédelmi továbbképzésben!
  • Követeljük, hogy az állatvédelem legyen a Nemzeti Alaptanterv része!
  • Követeljük az ebrendészeti ellátórendszer korszerűsítését!

A megyeszékhelyeken tartott szimpátia tüntetésekről és gyülekezésekről kérjük készítsetek fénykép és/vagy videófelvételt és azt töltsétek fel a demonstráció FB linkje alatti beszélgetésbe:

https://www.facebook.com/events/2420735767985842/

Továbbá jelezték részvételüket a sajtó képviselői is: az M1, a Kossuth Rádió, az RTL Klub, megyei tévék, újságok és további publicisták.

Velünk lesz az Agrárminisztérium képviselője, az Állatvédők Nagykövete, Somossy N. Barbi, aki férjével, Nacsa Olivérrel útnak indította a Sztárok az állatokért! elnevezésű új kampányát. Velünk lesz még a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselője, állatvédelmi civil szervezetek képviselői, szimpatizánsai és még sokan mások.

Velünk lesz mindenki, aki szívén viseli a bántalmazott, megkínzott állatok sorsának az ügyét!
Ugye te is velünk tartasz!?

2019.09.06., Budapest

Tisztelettel,
a szervezők és csapata