Megkerült a galamb!

2022. május 10-én egyik olvasónk kérte, hogy tegyünk közzé egy felhívást, mivel elveszett a féltve őrzött és szeretett, mentett galambja. Most kaptuk a hírt, hogy a galamb szerencsésen megkerült.

Az eredeti felhívás így szólt:

Tisztelt Állatmentők!

Először is köszönöm, amit az állatokért tesztek.

A levelem oka, hogy a mai napon (2022.05.10) sajnos “elvesztettem a galambunkat, akit 8 hónapja fogadtunk be sérült fiókaként az utcáról. Egy percig sem volt kérdés, hogy segítünk rajta. Ez alatt az idő alatt szépen gyógyult, tanult és növekedett.

Hím galamb, a kinézete viszonylag átlagos de a jobb oldali szárnya kissé csacska, nem szimmetrikus a másikkal de ez csak közelebbről megfigyelhető. Kézhez szokott galamb, nem volt sokat ketrecben csak ha épp egyikőnk sem tudta felügyelni. A mai nap lett volna az első nap, amikor kimerészkedtünk volna egy nagyobb zöld területre, mert a későbbiekben terveztük szabadon engedni… Természetesen a meggondolatlanságom és az agyamnak köszönhetően valamiért azt gondoltam, hogy a parkba vezető gyalog utat elviseli majd a karomban tartva. Nem így lett.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú levelet írok.
Lakásban élünk, a gangon ide oda szabadon repkedett, mindig vissza jött és várt az ajtó előtt. Volt, hogy ketrecestül elszállítottuk egy kisebb kertbe, hogy ne legyen túl monoton és volt hogy este szintén a karomban tartva tettünk egy rövid sétát, amikor már kevesen voltak az utcán.

A megtalálásakor próbáltuk állatvédőkhöz juttatni de az állatvédők nem fogadták be, nekünk pedig a szívünkhöz nőtt.

Szóval a mai napon kirepült a karomból. A Garay piacnál, az Alpár utca-Cserhát utca keresztezésében láttam utóljára. Próbáltam vissza hívni, ő próbált vissza jutni de mindig volt valami ami miatt nem ért a kezembe/hozzám/közelembe. Bár naivan remélem, hogy megtalálja a helyét, azért él bennem a remény, hogy hátha… hátha megtalálom és egy neki sokkal biztonságosabb helyre vihetjük vagy akár tovább gondját viselhetjük, szerethetjük.
Tehát köszönöm ha elolvassák és még inkább köszönöm, ha észben tartják, esetleg értesítenek ha hallottak felőle. Tisztában vagyok vele, hogy ennek nincs nagy valószínűsége de nem adom fel.

Köszönettel,

Vágula Bernadett

+36 30 7210299