Nemzeti Vágta 2014.

Az idei Nemzeti Vágta rendezvényeire szeptember 20-21. között került sor.A Mátsz civil felügyelői végig a helyszínen tartózkodtak, tapasztalataikról az alábbiakban számoltak be.

A pálya állapota az idén is kifogástalan volt. A pályát 20 cm vastag keverékanyag fedte, melyet a kanyarokban aláfektetett gumiszőnyeggel meg is erősítettek. A pálya felületét rendszeresen hengerelték. Megcsúszás, elbotlás nem fordulhatott elő. Az idén is nagy súlyt helyeztek a palánk biztonságára, kifelé nyíló ajtók nem voltak, a palánkot magasították, valamint a palánktámaszokat habszivaccsal vették körül.

A 2014-es Nemzeti Vágta rendezvény minden komolyabb baleset nélkül lezajlott. Egy esetben volt, hogy a Vágta hivatalos orvosa nem engedett indulni egy lovat lábproblémák miatt.

Civil felügyelőnk, Rédei Attila ( Bottyan Equus Alapítvány) a pályaépítéstől a helyszínen volt, nézte a lovak fizikai állapotát, szerszámozottságát, de nem volt semmilyen komolyabb probléma. Egy bukás volt, de ott se volt maradandó sérülés.

Pintér Tibor futott a jótékonysági futamban tagszervezetünkért a Bottyán Equusért, de sajnos csak a második helyezést ért el. De ígéretet tett, hogy jövőre ismét értünk fut, és mi reménykedünk benne, hogy nagyobb sikerrel.